Konflikthantering.com
Konflikthantering - praktiska tips för dig

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Viktiga tankeexperiment för företagare


Rivstart – Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring för små företag


Ibland är det viktigt att ändra sitt tänkande och det finns lätta sätt att göra det för att förstå hur man gör sitt företag bättre. Om det blir bättre för kunderna blir det bättre för dig.


Experiment 1
Byt fokus från dig själv till din kund. De flesta företagare tänker på sig själva först (erkänn nu). Vad skulle hända med ditt företag om du började tänka som dina kunder? Vad skulle du förändra om du själv var kund till ditt företag? Vad bryr sig dina kunder om? Vad är det de vill åstadkomma som du kan hjälpa dem med? Om du vore kund till dig själv – skulle du ärligt talat bry dig om vad du erbjuder idag? Skulle du säga: Det här är företaget jag vill vara kund till? Om du inte kan svara ett självklart JA, vad kan du i så fall förändra för att kunderna ska säga JA till det det du erbjuder.

Experiment 2
Tänk på dina kunder som om de vore dina patienter. De har en sjukdom, en brist som du kan råda bot på. Hjälper du dem verkligen med din mirakelmedicin? Eller har den samma innehåll som alla andra mediciner på marknaden? Du vet innerst inne att du kan ändra lite på recepetet, eller hur?

Experiment 3
Tänk på dina kunder som om de vore trotsiga tonåringar. Hur skulle du göra för att få deras naturliga misstänksamhet att släppa inför det du säljer? Tänk dig att de säger ”Jaha, och vem bryr sig” om allt du säger.

Experiment 4
Tänk att det är din bästa vän som är din kund? Skulle du med gott samvete sälja till honom/henne?

Experiment 5
Tänk att världens vassaste journalister ska göra ett reportage om ditt företag för att du har sagt att det är så unikt och bra. De kommer gräva upp sanningen. De kommer jämföra ditt företag med andra och se hur unikt det är. Du kommer att ställas till svars i direktsändning. Klarar du granskningen?

Meningen med de här experimenten är såklart att du ska kunna vässa ditt företag så att dina dagar blir lättare när du säljer in dig till kunderna.

Sveriges populäraste bok om personlig utveckling

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Rivstart här:

Vill du ha snabba tips om din marknadsföring?
Du får tips om gerillamarknadsföring och mer traditionella metoder för företag att synas till låga kostnader.

Rivstart är sedan 1998 Sveriges största nyhetsbrev om marknadsföring med drygt 37 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med marknadsföringsböcker.

Läs exempel på tipsbrevet Rivstart så du vet vad du fårFyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Konflikthantering.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap