Konflikthantering.com
Konflikthantering - praktiska tips för dig

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

En nyckel till att sälja tjänster med framgång

Att sälja tjänster

Har du tänkt på varför vissa konsulter kan ta 100 000 för en föreläsning medan andra får kämpa för att få föreläsa gratis? Och har du tänkt på varför vissa frisörer kan ta 2 000 kronor för att klippa någon medan andra får nöja sig med 200 kronor?

Egentligen är det inget mysterium. De tjänsteföretag som kan ta mycket betalt är de som är mest erkända och mest efterfrågade. Men hur blev de det? Är de bättre än alla andra? Kan de mer? Ibland är det så, men oftast inte. De som tar bäst betalt och har roligast jobb har bara förstått att den som ska sälja tjänster måste jobba hårdare med att marknadsföra sig själva än de som säljer produkter behöver göra.

Sanningen om att sälja tjänster
De som tjänar mest på att sälja tjänster har jobbat hårt för att bli erkända som experter. De lägger också ner mycket tid på att synas på rätt sätt och de koncentrerar sig på att få rätt kunder. Egentligen tre saker alltså:

 • Bli expert
 • Syns på rätt sätt
 • Jaga efter rätt kunder

 • Men hur gör man för att sälja tjänster på bästa sätt?
  Grunden till de stora pengarna bygger du genom att slipa till dig själv och ditt företag så marknaden ser vilket vasst verktyg de får i dig – och de får gärna vara lite imponerade. När det är klart kan du sikta in dig på dem som är villiga att betala mer för din tid - och du kan samtidigt släppa dem som inte är bra att ha som kunder. Låter inte det skönt att sälja tjänster då? Tänk att ha kunder som är intresserade av resultatet, inte vad det kostar. Det är vad den här boken ytterst handlar om. Hur du får de kunder som alla tjänsteföretagare vill ha – och slippa snåljåpar, gnällspikar och dem som bara stjäl din energi.

  Lästips för alla som säljer tjänster

  444 smarta tips för dig som säljer tjänster

  "Jag har bara hunnit halvvägs genom boken men är eld och lågor över hur mycket jag redan känner att jag vill implementera i mitt företag snarast. Så tack för en välskriven bok som verkligen har gett mig ny energi och ett härligt jävlaranamma att nu ska saker göras mer effektivt i framtiden."
  Michael Zettergren, Adventure Lovers AB

  "Helt suverän "mänsklig" bok om marknadsföring/försäljning! Har läst många böcker genom åren i detta ämne, men inte någon i stil med den här i mycket positiv bemärkelse! tack!"
  Mona Härlin, villasjöviken AB

  "Så rapp, så ärlig och helt imponerande. Tipsen funkar verkligen! Det är så mycket tips, man behöver inte ens gå igenom hela boken. Räcker med att hoppa till det kapitel man har problem med, läsa och agera..BOM..det funka..klockrent! Boken är lättläst, imponerande synvinkel. Jag fick ett helt annat perspektiv..utan att skämmas för att begära betalt för det arbete jag gör. Under min uppväxt och i skola har jag aldrig fått lära mig att ta mer betalt än vad jag får(vilket funkar väldigt dåligt nät man har eget företag!). Jättebra tips!! Ni har verkligen lyckats att få ihop dom smarta tips som verkligen funkar!!"
  Tashmina KhudojBerdi, Beauty By Tashmina

  "Jag har framför allt vågat ta prisfrågan! Jag läste prisavsnittet dagen innan det var dags för "de första officiella" kundmötena och lade sen fram priset på sättet som föreslogs. Den första kunden tog det direkt! Den andra kunden ville pruta - då gjorde jag som boken sa och tog bort något i samma veva. Och alla blev nöjda! :) Boken var nästan som att hålla någon i handen medan man gjorde det här läskiga."
  Nina Thell, NT7 Stockholm

  Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

  Om artikelförfattaren:

  Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

  Lägg gärna till mig som vän på Facebook

  Läs mer om den här sajten här

  Veckans samvetsfråga:
  När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?  Många läsare av den här artikeln har också läst:
  Hur du gör kunderna beroende av dig
  Så säljer du bäst i lågkonjunktur
  Världens lättaste sätt att tjäna mer pengar i företaget varje dag

  Fler smarta tips
  Prenumerera på vår gratis tipsbrev som du kan få som inspiration direkt i e-posten. Läs om dem och prenumerera gratis på den här sidan.

  Läs ännu fler tipsartiklar - titta i menyn till vänster  Konflikthantering.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@redaktionen.se | Sitemap