Konflikthantering.com
Konflikthantering - praktiska tips för dig

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Har du vad som krävs för att starta eget?


Starta eget – Sveriges största tipsbrev om att starta eget företag

Jag är den förste att säga det - alla har inte vad som krävs för att starta ett eget företag. En del personer får ångest bara av tanken på att inte ha en lön som ramlar in automatiskt den 25:e varje månad. Andra får problem med motivationen när det blåser snålt.

Helt enkelt - starta eget är inte för alla - är det något för dig? Vi ska se.....


1. Är du motiverad att jobba hårt för att nå egna mål?
Om du är en sådan som gärna smiter undan när chefen inte är på plats kommer du antagligen inte att fungera så bra som företagare. Om du däremot smiter undan för att chefen är så trög och trångsint att han/hon aldrig fattar allt du har att bidra med och hatar att vara styrd av ett pucko för att du vill så mycket - ja, då är du rätt person.

2. Har du koll på saker?
Det är bra att vara en idéspruta men du måste också vara en person som har koll nog att inte sväva iväg och drömma för mycket. Det är en jobbig kombination, jag vet, men det är vad som krävs för att lyckas med ett företag. Det kommer att finnas sånt du hatar att göra men måste göra i början. Senare kan du alltid anställa folk som gör det du inte själv klarar eller har lust med.

3. Genomför du ofta dina idéer?
Många - tiotusentals svenskar - har massor av idéer men gör aldrig något av dem eftersom de gärna bollar idéer men ogärna jobbar med det som är tråkigt i genomförandet. Har du disciplin nog att springa de sista meterna fram till målet - då har du vad som krävs.

4. Har du självförtroende nog att ta hand om andra människor och att göra dem nöjda?
Som företagare är du framför allt en person som tar hand om andra. Dina kunder är dina chefer och du måste gilla tanken på att underordna dig dem för att få det du vill ha till slut. Att tycka om människor och att vilja hjälpa dem är bra egenskaper för företagare.

5. Kan du lyfta dig själv när saker går emot dig? Det är viktigt eftersom många saker inte blir som man vill som företagare. Då är det viktigt att du är snabbt på fötter igen och kämpar vidare.

6. Har du en omgivning som stöder ditt beslut att starta eget?
Det är viktigare än man kan tro eftersom allt du gör blandar in din familj. Om det går dåligt så drabbar det även dem. De måste vara lika hängivna som du är. De måste se fördelarna med att starta eget lika tydligt som du gör - annars kommer du bara att få det jobbigt.

7. Kan du bli en bra chef över dig själv?
Det är helt avgörande att du varje dag jobbar mot egna mål och tycker att de är så värdefulla att du kan disciplinera dig att fortsätta jobba för att nå dem. Varje dag.

8. Gillar du tanken på att tjäna pengar?
Företag måste tjäna pengar. Pengar är blodet som pumpar runt i företagskroppen och som ger näring åt företaget. Du måste ha en lust att tjäna pengar och skapa ett bra resultat för ditt företag så att det frodas och växer.

9.Klarar du att hantera risker utan att få hjärtinfarkt?
Företagande är risktagande varje dag och du måste klara, ja till och med gilla att ta kalkylerade risker.

10. Vill du ha hundratals konkreta tips?
Lär dig mer om att starta eget och lyckas i Rivstart

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Starta eget här:

Vill du ha gratis tips om hur man lyckas med att starta eget direkt i e-posten?

I tipsbrevet Starta eget får du smarta tips och konkreta verktyg som hjälper dig att lyckas bättre med ditt företag.

Starta eget är Sveriges största tipsbrev om att starta eget med drygt 140 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med Starta-egetböcker från Bokförlaget Redaktionen.

Exempel på Sveriges största brev om att starta eget ser du här.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Konflikthantering.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap