Konflikthantering.com
Konflikthantering - praktiska tips för dig

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Mardrömmen för små tjänsteföretag - och lösningen


Tjänstetipset - för dig som säljer tid

Marknadsföring av tjänsteföretag

Här ska du få två vanliga mardrömsscenarier som är vanliga för alla små företag som säljer tid och kunskap.

Mardröm 1.
Du driver ett litet företag som säljer tjänster. Du är kvalificerad, har erfarenhet och hängivenhet. Ändå kan du inte få till de där mötena du vill ha hos lite större företag.

Mardröm 2.
Din offert var superbra. Du hade med exakt vad kunden behövde plus massor av andra värden i offerten. Ändå gick jobbet till ett välkänt företag med en standardlösning - till det dubbla priset.


Känner du igen dig själv i det här?

Om du gör det har du mött kraften hos ett välkänt varumärke, Istället för att din drömkund gör det som är smartare – ett rationellt val baserat på faktorer som expertis, förmåga eller värde, så fattar de ett fegisbeslut.

Välkommen till den så kallade verkligheten. Nå, vad kan du göra åt det här? En hel del faktiskt. För det första måste du förstå hur besluten tas på större företag. Många av besluten kommer till av rädsla. Folk är rädda för att verka dumma helt enkelt. Det de vill ha är prestige och det de gillar minst är osäkerhet (Ja, så där fungerar ju du och jag också). Det är därför de hellre pratar med din större och mer välkända konkurrent – helt enkelt eftersom det är säkrare.


4 Saker du kan göra för att ta dig igenom i alla fall:

1. Börja idag med att jobba fram en smal nisch åt dig själv. De stora företagen gör allt och därför är det ditt jobb är att bli expert på just en enda sak, en smal tårtbit som bara blir din. Skapa skrivet material om det området och lägg ut på din sajt, i broschyrer och kanske till och med i en bok. Det skapar den trovärdighet du är ute efter. Jag lovar dig resultat.

2. Jaga publicitet. Istället för att tvinga dig på de stora kunderna, se till att de söker upp dig istället. Artiklar i tidningar, debattinlägg och kommentarer till vad andra har skrivit gör det jobbet åt dig på lite sikt.

3. Släpp fokus på dig själv och rikta det mot din kund. Ge bort gratis material, gör ett nyhetsbrev inom ditt område. Var generös med din kunskap och se till att den sprids. Snart blir nischen din.

4. Välj din nisch omsorgsfullt så att det blir en attraktiv kunskap som andra också vill köpa. Bli Sveriges främsta expert på området genom att lära dig allt som finns att lära om just din nisch.

Där har du din bästa chans att slå dina större och mer välkända konkurrenter på fingrarna - ta den chansen!

Lästips för alla som säljer tjänster

444 smarta tips för dig som säljer tjänster

"Jag har bara hunnit halvvägs genom boken men är eld och lågor över hur mycket jag redan känner att jag vill implementera i mitt företag snarast. Så tack för en välskriven bok som verkligen har gett mig ny energi och ett härligt jävlaranamma att nu ska saker göras mer effektivt i framtiden."
Michael Zettergren, Adventure Lovers AB

"Helt suverän "mänsklig" bok om marknadsföring/försäljning! Har läst många böcker genom åren i detta ämne, men inte någon i stil med den här i mycket positiv bemärkelse! tack!"
Mona Härlin, villasjöviken AB

"Så rapp, så ärlig och helt imponerande. Tipsen funkar verkligen! Det är så mycket tips, man behöver inte ens gå igenom hela boken. Räcker med att hoppa till det kapitel man har problem med, läsa och agera..BOM..det funka..klockrent! Boken är lättläst, imponerande synvinkel. Jag fick ett helt annat perspektiv..utan att skämmas för att begära betalt för det arbete jag gör. Under min uppväxt och i skola har jag aldrig fått lära mig att ta mer betalt än vad jag får(vilket funkar väldigt dåligt nät man har eget företag!). Jättebra tips!! Ni har verkligen lyckats att få ihop dom smarta tips som verkligen funkar!!"
Tashmina KhudojBerdi, Beauty By Tashmina

"Jag har framför allt vågat ta prisfrågan! Jag läste prisavsnittet dagen innan det var dags för "de första officiella" kundmötena och lade sen fram priset på sättet som föreslogs. Den första kunden tog det direkt! Den andra kunden ville pruta - då gjorde jag som boken sa och tog bort något i samma veva. Och alla blev nöjda! :) Boken var nästan som att hålla någon i handen medan man gjorde det här läskiga."
Nina Thell, NT7 Stockholm

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Tjänstetipset här:
Konflikthantering.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap