Konflikthantering.com
Konflikthantering - praktiska tips för dig

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur du får kunden med i båten


Smarta tips för alla soloföretagare

Idag ska du få höra något som alla vet. Du vet det. Dina leverantörer vet det. Dina kunder vet det. Men väldigt få gör något åt det.

”Vad är det han gaggar om?”

Jo, att alla företag som kan knyta kunderna närmare sig, vinner mer affärer. Men varför är det då så få företag som verkligen lägger ner tid på att knyta kunderna närmare sig. Tid? Lust? Vilja? Svårt att mäta? Jag vet inte, men jag vet att de som jobbar med det här området tjänar på det.

Och att så få gör det är ju underbara nyheter för dig, för det här är exakt vad du ska göra i år. Men, och det är här jag brukar stöta på ett pedagogiskt problem - det är ju en jäkla skillnad på att stå med ett smörigt leende och bocka för kunderna och att faktiskt genuint känna att kunderna är de bästa vänner företaget kan få och att hjälpa dem är världens coolaste uppgift för varje företag.


Så idag pratar vi istället om just sånt som får kunderna med i båten.

1. Lös hela problemet åt kunden.
Om inte du kan leverera hela lösningen, se till att du har samarbetspartners som via dig hjälper kunden
att bara ha en kontakt. Vi drunknar i val idag och att bara kunna lyfta luren och ringa dig så blir problemet löst, underlättar för dina kunder att inte ens fundera över alternativen.

2. Jobba för att kunderna ska ”känna” ditt företag och vad det står för.
Berätta historien bakom företaget och häll in din egen person i det. Riskfyllt? Nja, det kanske det är, men å andra sidan får du ett varmt mottagande av dem som är likadana som du själv är, istället för ett ljummet över hela linjen.

3. Dela med dig av dina kunskaper.
Gör det på nätet och i den fysiska världen lika mycket. Den som inte är rädd för att dela med sig får alltid vänner.

4. Undersök och intressera dig för hur du kan ge mer till dina kunder.
Vad vill de ha som du inte har idag. Belöna alla idéer som ger dig nya uppslag till tjänster eller tilläggsprodukter som kunderna vill ha. Om du frågar dina kunder hur de använder det du säljer ska du lyssna efter sånt som de inte säger lika mycket. Säljer du kopiatorer är det säkert viktigt att det finns papper till kopiatorn och när det är slut vore det kanske bra att ha ett telefonnummer på den sista packen eller tryckt på kopiatorn så att kunderna vet var de ska ringa utan att de behöver leta efter det själva. Så här gör ju kopiatorsäljare redan, men frågan är hur du kan göra likadant med det du säljer? Fundera på det

5. Men viktigaste ändå...
Hur som helst, vad du än gör för att knyta kunderna närmare dig, så är det inget snack om vad som till slut ändå är viktigast – att de känner att du värderar dem mycket. Hur tänker du visa det i år?

Nu finns det inga ursäkter längre

345 smarta sätt att hitta nya kunder

"När jag med förtjusning läste din härligt kaxiga garanti om att jag kunde få tillbaka pengarna om jag inte fick ut väldig mycket av "345 ..." så fick jag sådan lust att kontra med en liknande garanti från mig som kund: Eftersom jag tycker att boken är bättre än du förespeglar skulle jag vilja betala den en gång till. Men när jag gick in på er hemsida hittade jag inte någon sådan "knapp" så här sitter jag med min obesvarade kärlek och oöppnade plånbok. :-)
Bengt Gustavsson, KRESAM AB & BolagsBolaget AB

"Vilken investering! Man läser boken på tre timmar och får värden som i en ettårskurs på Handelshögskolan (minus det tråkiga på handels)"
Janne Pettersson, Malmö

"Märkligt men varje gång jag får en ny bok av dig startar genast en fantastisk process. Jag kastar mig omgående över innehållsförteckningen, plockar ut de kapitel som intresserar mig mest och detaljstuderar dem.Sedan går hjärnan igång på högvarv och inspirationen flödar. Till och med på natten så att jag vaknar med nya idéer och måste stiga upp och skriva ner dem på papper. Så här håller det på i en dryg vecka, då och då med återblickar i boken. Till slut har jag skapat ett helt nytt koncept som vi nu börjat använda oss av för att hitta nya kunder. Det har redan börjat fungera alldeles utmärkt. Framöver kommer jag att använda boken ”345 smarta sätt att hitta NYA KUNDER”som en uppslagsbok. Precis som jag gör med dina tidigare böcker."
Johan Sternberg, LUXOR FINANS

"Älskade denna bok. Bör läsas flera gånger. Bara man har i åtanke att tänka "hur kan jag använda detta i min verksamhet" för varje tips."
Oskar Bentfors, Fruktkorgsexpressen Fruity AB

"Skitbra – en guldgruva för mig, har hjälpt upp mitt självförtroende, fått mig att vakna till och ta mig upp ur desperationens dy."
Mårten Smith, Mårtens Nätverk

"Har fått i present och hjälpt mig med att vara tydligare och inrikta mig på vad kunden har för problem. Här får du hjälp! Ändrar hemsidan lite men ofta. Har lyckats komma högt på sökmotorerna. Skriva om kundens problem och att vi kan hjälpa dem. Att hålla kontakt med befintliga kunder. För att kunden ska ge mig sina pengar måste jag avhjälpa deras problem. Många andra tips."
Anders Sköldebrand, Ren luft kontroll

”Boken har hjälpt otroligt mycket! Boken förtjänar betyget 10 (av 5 möjliga)!”
Sofia Granlund, Sätra Brunn Spa och Konferens

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Soloföretagaren här:

Jobbar du själv och behöver stöd ibland?
Soloföretagaren ger dig stöd, råd och tips om att driva både dig och ditt företag framåt.

Soloföretagaren har funnits sedan 2003 och har nästan 22 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker som passar soloföretagare.

Läs exempel på tipsbrevet Soloföretagaren så du vet vad du får

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Konflikthantering.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap