Konflikthantering.com
Konflikthantering - praktiska tips för dig

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Ensamföretagare - så slipper du känna dig ensam


Smarta tips för alla soloföretagare

Tips om att jobba själv

Visst är det skönt att jobba själv. Man får styra sina dagar (och i många fall nätter) och lägga upp jobbet som man vill. Man kan ta beslut och vända på en femöring och slipper malande möten där allt som är bra från början mosas sönder av att alldeles för många ska vara med och bestämma.

Men jag vet också att det finns ett problemområde som är gemensamt för nästan alla och det är att det jobbigaste med att vara solo är att man saknar bollplank. Så hur gör man för att hålla kontakter, bollplank och sig själv levande när man jobbar solo?


Här är några förslag om att jobba själv:

1. Forma samarbeten med andra soloföretag som kompletterar ditt. Ni kan träffas och hjälpa varandra framåt men också ta hand om projekt där två kompetenser blir starkare än en.

2. Gå med in nätverk. Det kan hjälpa dig till affärer men är också ett bra sätt att få kontakter rent allmänt.

3. Ta med dig datorn till ett fik. Bara känslan av rörelse runt omkring kan kännas uppfriskande efter några dagar i ensamhet.

4. Bjud någon på lunch. En vän eller möjlig samarbetspartner kan bli ett bra bollplank när du kör fast i något även om de inte är experter på ditt område.

5. Ta med en kund eller någon på andra aktiviteter än företagsrelaterat. Gå på en konsert, en match eller något annat som inte har med företaget att göra. Skönt ibland.

6 Motionera. En timmes promenad varje dag tillsammans med någon är ganska smart för att få igång tankarna. När man väl har börjat är det svårt att sluta. Själv har jag anlitat en personlig tränare nu och jobbar aktivt med styrketräning tre dagar i veckan. Inte för att försöka se ut som Brad Pitt utan för att komma iväg på en aktivitet.

7. Skaffa en hobby där du har andra omkring dig så att du får babbla av dig.

8. Gå på en kurs och se till att du får samma utbildning som dina anställda kollegor/konkurrenter.


Budskapet är - Mossa inte till. Det är lätt att göra det och om det händer blir man både förbisprungen och trött på sitt jobb.

Lästips som andra har gillat

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Soloföretagaren här:

Jobbar du själv och behöver stöd ibland?
Soloföretagaren ger dig stöd, råd och tips om att driva både dig och ditt företag framåt.

Soloföretagaren har funnits sedan 2003 och har nästan 22 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker som passar soloföretagare.

Läs exempel på tipsbrevet Soloföretagaren så du vet vad du får

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Konflikthantering.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap