Konflikthantering.com
Konflikthantering - praktiska tips för dig

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Ändra din attityd till att sälja


Säljtipset – smarta tips för smarta säljare

De flesta som har eget företag har en sak gemensamt - de hatar att sälja och måste ändå vara bra på att göra det. Puh!

Hur är det för dig? Hatar du att sälja? Många hittar på hundra olika skäl att slippa sälja aktivt. Det är tryggare att sitta kvar på kontoret och vänta på att telefonen ska ringa än att ge sig ut på läskiga kundbesök som alldeles för sällan tycks leda någon vart. Men faktum är att de flesta som säljer något
erbjuder något som andra erbjuder också eller som kan ersättas av något annat som någon
annan erbjuder. Det är sanningen för de flesta. Och då måste du kunna sälja - annars går det snart åt skogen.

Och vet du, jag tror att du har en del fördomar om försäljning. Du tänker på dammsugarförsäljare och ohederliga metoder. Du kanske känner dig som en nasare, att det inte är riktigt din stil, och lite fult att sälja? Då undrar jag så här: Vilket är ditt problem egentligen?


Är det...

...Att du inte riktigt litar på din egen kompetens. Det är otroligt viktigt för dina kunder att du tror att du kan göra skillnad för din kund. Det märks direkt.

...Att det är under din värdighet att sälja? - Då föreslår jag att du funderar över vilka roller du har i ditt jobb. Jag är själv allt från säljare till författare och vaktmästare - allt har sin charm och sina svårigheter - och sin tid. Det är viktigt. Och vad beträffar värdighet, så är det väl ändå säljandet som har värdighet i ett företag. Det är säljaren som drar in pengarna så man får lön och semester. Det är säljaren som ser till så att företaget kan gå med vinst. Säljaren är hjärtat i företaget.

...Att kunden borde fatta i alla fall? Ja, det är jobbigt att arbeta in saker men tänk vad kul det är när du lyckas.. Du vet, väldigt lite i den här världen kommer till oss för ingenting. Och om du lär dig att sälja bättre så når du också ekonomiska mål. Har du tänkt på vad du skulle göra om du ökade omsättningen med låt oss säga 20-30 %. Du måste gilla tanken på att tjäna de pengarna. Varför. För att pengar är det som fungerar i företaget. En säljare motiveras av pengar därför att pengar skapar förutsättningar för företagandet. Det är därför du ska bli bra på att sälja. Så även om du driver ditt företag för att det är ditt intresse så ligger det också i ditt intresse att sälja så du kan fortsätta med ditt intresse.


Det du behöver är:
1. Tekniska kunskaper - hur man gör helt enkelt.
2. En professionell inställning till själva säljandet.
3. Ett och ett halvt kilo jävlar anamma.

Vill du bli bekvämare i säljsituationer?

Läs mer i Försäljning för motvilliga

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Säljtipset här:Konflikthantering.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap