Konflikthantering.com
Konflikthantering - praktiska tips för dig

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Affärsidéer som kan passa dig


Affärsidéer för dig – ger dig fart framåt


Affärsidéer att fundera över

För fyra år sedan gick jag ut med annonser och var med i artiklar och radioprogram där jag efterlyste bra affärsidéer för vem som helst att starta var som helst i Sverige.

Tanken var att människor med en idé de inte ville eller kunde använda själv skulle dela med sig av sina tankar. Jag fick in över 2700 affärsidéer som till slut blev ett hundratal som finns i boken Affärsidéer för dig

Men...

Här får du ta del av 25 av affärsidéerna som kom med i boken En del av idéerna är klockrena, andra lite mer skruvade men intressanta och utvecklingsbara. Använd dem som exempel och inspiration när du ska starta ditt företag.


Affärsidé 1. Månadens X.

Det finns många områden som kan samla tillräckligt många för att gå med i en klubb som varje månad ger ut en speciell skrift tillsammans med ett erbjudande om en speciell vara till ett bra pris. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad som kan bli en produkt eller intresseområde för temat; Månadens.

Några exempel:
* Månadens fiskedrag.
* Månadens Köksredskap.
* Månadens Mönster.
* Månadens film (i bestämda kategorier: skräck, thriller, humor etc.).
* Månadens present ( företag prenumererar och du sköter utskicken till deras kunder. Du skickar saker som är bundna till årstid eller händelser).
* Månadens godis (från olika delar av världen).
* Månadens barnpyssel.
* Månadens dator- och Tv-spel.

Vad gör du?
Du är spindeln i nätet som samlar ihop alla intresserade av en viss typ av produkt och tar fram roliga förslag till produkter som du sedan erbjuder billigt i klubben.

Hur får du medlemmar?
Annonsera med ett specialpris på en produkt som kunden får och på köpet medlemskap i klubben.

Tips
Samla ihop och driv flera klubbar och ge ut olika skrifter till de olika grupperna. På så sätt kan du få tillräckligt många personer med som det krävs för att få verksamheten att gå med vinst snabbare.


Affärsidé 2. Specialaffär för diabetiker, allergiker, reumatiker.

Det finns många intressegrupper i Sverige som är värda att uppmärksammas för den som vill starta ett företag inom butiksnäring. Tag till exempel reumatikerförbundets med sina 60.000 medlemmar. För några år sedan hände det dessutom något som var tråkigt för dem men som gör dem till en intressant målgrupp för dig. Samhällets stöd för speciell utrustning började avta och har gjort det sedan dess. Förut fick reumatiker bidrag för att köpa den speciella utrustning de behöver för sitt handikapp. Det kunde gälla köksredskap som osthyvlar eller en bra anordning för att öppna burkar med. Man sa att stödet inte kunde ges för saker som man skulle behövt även om man inte var reumatiker. Det är de sakerna du ska satsa på att sälja.

Vad gör du?
Du öppnar en postorderbutik och en Internetbutik som säljer specialutrustning för människor med speciella krav på sin dagliga tillvaro. Det kan gälla kost för diabetiker, hjälpmedel för reumatiker och synskadade, neurologiskt skadade osv.

Ditt jobb är att ligga före de traditionella hjälpmedelscentralerna och aktivt leta efter nya produkter som dina kunder kan ha nytta av. Du pratar med uppfinnareföreningar, besöker mässor, letar efter produkter utomlands, på Internet etc.

Var hittad du kunderna?
Framför allt genom att prata med deras intresseorganisationer om att du finns. Du kan annonsera i deras förbundsorgan och ständigt informera organisationerna om vad som är nytt och bra för deras medlemmar.

Kontakter:
Reumatikerförbundet Tfn 08- 692 58 00
Synskadades riksförbund Tfn 08-39 90 00
Svenska Diabetesförbundet Tfn 08-564 821 00


Affärsidé 3. Många fotograf-idéer.

Den som har en kamera och kunskap om hur den ska skötas kan ha mycket roligt som företagare. Här är en rad förslag som du kan sätta igång med.

* Gå runt med din kamera i industriområden. Lämna in en reklamlapp till varje företag och berätta att du kommer att finnas i området imorgon för att ta bilder på företags produkter eller personal. Ge dem idéer om vad de ska ha bilderna till. Kanske kan de lägga ut dem på nätet på sin hemsida eller spara för framtida produkt- eller företagspresentationer i broschyrform. Dagen efter går du runt och ser hur många som nappat. Du betar av det industriområdet och gör ett bra jobb innan du ger dig av till nästa grupp av företag i ett annat område. För den som vill kan ett sånt här jobb ge möjlighet att resa runt i landet och göra jobb överallt. Snart nog kommer du att vara en etablerad fotograf.
* Dela ut reklamlappar till folk och erbjud dig att ta familjebilder i hemmiljö till ett fast pris.
* Kontakta bagerier och erbjud dig att sätta samman en pärm med deras tårtor och annat som de gör på beställning. Du tar bilder på deras olika tårtor och andra kreationer så de kan visa kunderna vad de kan beställa och hur det ser ut, utan att behöva ha tårtorna klara. Det kommer de att spara pengar på.
* Låt en snickare tillverka komiska kulisser i form av träfigurer som fotoobjekten kan sticka in huvudet i så att man ser ut som t. ex en fånge i randig dräkt etc. Skicka ut ett antal fotografer (Kanske ungdomar som vill tjäna extrapengar) på stan på fredagskvällarna och haffa folk som vill ha ett roligt foto av sig själva. Antingen har fotograferna en polaroidkamera och bilden kommer direkt och betalas direkt eller så antecknar personen namn och adress till fotoobjektet och ni skickar bilden per postförskott när den är klar.
* Fokusera på mindre företags behov av att få billiga fotografier tagna av sina produkter att lägga ut på sina hemsidor. Tag fast priser per produktbild och annonsera om dina tjänster.
* Ta bilder på bröllopspar med hjälp av aktiv marknadsföring. Du tar kontakt med folkbokföringen och tar reda på vilka som ansökt om hindersprövning (Offentliga handlingar) och skickar ett erbjudande till dem om att ta deras bröllopsbild.
* I september och fram till jul kan du bli upptagen med att ta roliga julkort på familjer med humor. Pappan får tomtekläder och barnen likaså. Du har en fast miljö med en uppstoppad ren osv. som bakgrund. Sedan tar du emot familjerna på löpande band. Tjänsten kan du ha som service i större varuhus när det närmar sig jul. Prata med varuhusen direkt.Affärsidé 4. Franchising.

Franchising - vad är det?
Franchising innebär att ett företag - Franchisegivaren, har utvecklat ett affärskoncept som fungerar väl på marknaden. Franchisegivaren söker sedan ett antal personer eller företag - Franchisetagarna, som mot ersättning får utnyttja affärskonceptet för att driva verksamhet i egen regi men under franchisegivarens namn och varumärke och i nära samarbete med franchisegivaren och övriga franchisetagare i kedjan.

Fördelar för franchisetagaren:
* Du får tillgång till ett testat affärskoncept.
* Du får utbildning och starthjälp.
* Du får tillgång till ett välkänt varumärke.
* Genom samarbetet kan du dra fördel av en rad stordriftsfördelar trots att du driver ett litet företag
* Du ingår i ett socialt nätverk av kolleger med samma verksamhet
* Franchising skapar förutsättningar till en framgångsrik verksamhet med minskad risk.

Nackdelar för franchisetagaren:
* Framgången för franchising bygger på en enhetlighet vilken gör att du som franchisetagare får ge avkall på fullständig handlingsfrihet .
* Du måste liksom andra egenföretagare räkna med en stor arbetsinsats, särskilt under uppbyggnadsperioden.

Vad kostar det att starta?
När du startar eget som franchisetagare måste du ordna företagets finansiering. Det totala kapitalbehovet kan variera från under hundratusen kronor till en miljon eller mer beroende på vilken typ av verksamhet du skall starta. För en enklare serviceverksamhet så kanske det räcker med 100 000-200 000 kr medan starten av en restaurang normalt kräver flera miljoner kronor.

Det totala startkapitalet består av två huvuddelar:

Investeringskapitalet - som används för t.ex. inventarier, ombyggnad, maskiner, inträdesavgift och liknande.

Rörelsekapitalet - som används för att köpa in varor och för den löpande driften.

Det totala startkapitalet skiljer sig från det egna kapitalet som är det kapital som du som ägare själv måste kunna satsa i ditt företag. För att få fram resterande kapital så får företaget med din hjälp ta lån och krediter hos bank och finansbolag. Du måste i normala fall ha ett eget kapital på 10-20% av det totala startkapitalet och dessutom kunna ordna någon form av kompletterande säkerheter (t.ex. en fastighetsinteckning eller en borgensman) för en del av det företaget måste låna.

Om du går med i en etablerad franchisekedja så är det ofta lättare att ordna fram det kapital som krävs eftersom det går att visa på andra framgångsrika företagare som driver samma verksamhet.

Avgifter
De flesta kedjor har några olika avgifter; inträdesavgift eller startavgift (detta belopp ingår i det totala startkapitalet)
Serviceavgift. Avgift till central marknadsföring Det är viktigt att poängtera att avgifternas storlek beror på många olika faktorer tex. på vilket stöd och hjälp man får i starten av sitt företag och löpande. Du bör också tänka på att en hög procentsiffra räknat på en låg omsättning blir mindre i kronor än en låg procentsiffra på en hög omsättning.

Kalkyler
Franchisegivaren hjälper i de flesta fall sina blivande franchisetagare med kalkyler för investering och drift av verksamheten. Kalkylerna används t.ex. vid besök hos bank.

Test - passar du som franchisetagare?

Svara ja eller nej på följande frågor:

* Saknar du en egen affärsidé?
* Har du arbetsdisciplin och är du beredd att ta ansvar?
* Är du beredd att arbeta många långa timmar och kanske offra fritid och semester under de första åren?
* Tål din privatsituation en sådan påfrestning och ställer familjen upp på det?
* Kan du lita på din hälsa?
* Har du möjlighet och är du beredd att satsa en del eget kapital i en egen verksamhet?
* Klarar din privatekonomi om inarbetningstiden skulle bli längre än du har räknat med?
* Vill du begränsa ditt ekonomiska risktagande?
* Tycker du ibland att du i ditt arbete inte får ekonomisk ersättning i förhållande till din arbetsinsats och ditt engagemang?
* Drömmer du om att få vara din egen chef och äga ett eget företag?
* Är du uthållig?
* Är du glad och serviceinriktad?
* Kan du leva med att du måste följa vissa spelregler som tex. enhetligt sortiment och profil - spelregler som ibland kan kännas begränsande när du driver din verksamhet?
* Vill du arbeta tillsammans med andra människor?

Om du har svarat ja på flertalet av dessa frågor så bör du passa bra som franchisetagare. Självklart så bör du därefter välja bransch och franchisekedja med stor omsorg.


Källor: samtliga uppgifter angående Franchise publicerade med tillstånd av Franchisenet.


Affärsidé 5. Importfirma. Allt kan importeras.

Import är ett enormt område för affärsverksamhet. En del produkter som man själv har sett utomlands finns inte i Sverige och ibland undrar man varför ingen har sett till att de finns. Du kan se till att de finns.

Vad gör du?
Du blir importör av varor från andra länder vilket betyder att du köper varor från företag i andra länder och tar hit dem och säljer dem genom lämpliga kanaler.

Vad krävs det av dig?
Egentligen krävs det inget speciellt för att bli importör. Tänker du importera exempelvis livsmedel eller hälsokostpreparat måste du vara registrerad importör. Kontakta jordbruksverket
Tfn: 036-15 50 00.

Om du ska importera varor från länder utanför EU gäller lite speciella regler vad gäller hur stor mängd varor som får importeras. Begränsningarna sker genom importlicenser och kvoter. Om du ska importera industrivaror, livsmedel eller fiskvaror från länder utanför EU måste du ha en särskild importlicens. Den ansöker du om.

För Industrivaror - Kommerskollegium Tfn: 08-690 48 00.
För Livsmedel - Jordbruksverket Tfn: 036-15 50 00.
För fiskevaror - Fiskeriverket Tfn 018-17 55 00.

Hur får du tag i företag att köpa varor från?
Om du vet vad du vill importera så vänder du dig till företaget direkt. Om du letar efter lämpliga produkter så kan du ta kontakt med handelsavdelningarna på olika länders ambassader och be om deras Trade directory som innehåller namn på företag som vill ha kontakt med dig som importör.
Svensk handel har en bok som heter "Svensk handels importhandbok" (ISBN nr 91-972505-5-4). Den kostar 260 kronor och kan beställas på direkt från Svensk handel på Tfn: 08-762 77 00. Ambassader hittar du under rubriken "ambassader, konsulat och handelsrepresentationer" i gula sidorna.

En till 100 % idealisk produkt att importera ska vara:
* Hållbar - inte ömtålig.
* Lätt i vikt.
* Säker - Inte farlig.
* Billig för dig, dyr för köparen.
* Möjlig att få hem snabbt.
* Unik - du är ensam om den.
* Mindre i storlek än andra liknande varor.
* Enkel att använda.

Försök att pricka in så många av de här som möjligt när du väljer din produkt.

Svensk handel
Det finns alla anledning att gå med i någon organisation för att få fortlöpande information om vad som händer, när lagar ändras, villkor förändras etc. Svensk handel är en bra samarbetspartner för en importör.

Som medlem i Svensk handel får du:
* Regelbunden information om närings- och handelspolitik, importfrågor och avtal.
* Möjlighet till nätverk mellan handlare på orten och/eller företagare inom samma bransch
* Juridisk och ekonomisk rådgivning.
* Tidningen Dagens Handel som utkommer med 18 nummer per år.
* Svensk Handel Tfn 08-762 77 00.Affärsidé 6. Bokförsäljare och kulturarbetare samtidigt.

Svenska romaner säljs i mycket varierade upplagor. Oftast säljer de inte mer än 5-600 exemplar och förlagen brukar trycka minst 1500 ( Det är minimiupplagan för att kunna få litteraturstöd för en roman). Resultatet av den dåliga försäljningen brukar bli att böckerna reas ut men långt ifrån alla böcker går åt på den stora bokrean. Många böcker mals ned till papper igen. Dvs. till du dök upp.

Vad ska du göra?
Du tar kontakt med samtliga svenska förlag och ger dem ett erbjudande de inte kan motstå. Idén är att de låter sina författare signera papperskvarnsexemplaren och säljer dem billigt till dig på kommission, dvs. du betalar när du sålt dem. Det bör inte bli något problem att få författare att signera sina böcker.
Din uppgift är att samla ihop böcker från olika förlag till olika paket som man kan variera på många sätt. Du kan göra "Sverigepaketet" med en bok av olika författare från olika län, "poesipaketet", "unga svenska författare" etc.

Var säljer du böckerna?
Bokpaketen säljer du på flera olika sätt. Direkt till bibliotek genom utskick, till
kulturorganisationer, kultursekreterare, som presenter, genom bokklubbar, via bokhandeln etc. Det kommer gå som en dans. Du tjänar pengar, författarna tjänar en del pengar och får komma ut och du slår ett slag för kulturen.

Tips:
Stiftelsen framtidens kultur förvaltar pengar från löntagarfonderna och kan med stor sannolikhet tänkas stödja det här projektet ekonomiskt då det ligger i linje med deras verksamhet.
Tfn: 018-17 19 40.

Tänk på att:
Den här idén har stort nyhetsvärde. Om du skickar ett pressmeddelande till landets tidningars kultursidor kommer du garanterat att få många samtal från dem.


Affärsidé 7. Idag för 100 år sedan - som affärsidé.

Har du tänkt på vad som hände just idag för exakt hundra år sedan. Den informationen är magisk och kittlande. Och den är lika lättillgänglig som intressant bara man vet hur man får tag i den och gör den tillgänglig för flera. Det ska du göra.

Vad gör du?
Du är den som samlar in exakt 100-årig information från olika tidningar och paketerar informationen och säljer till dem som vill ha. Tidningarna hittar du inlagd på mikrofilm på olika bibliotek i Sverige, färdig för dig att hämta utan att det kostar en enda krona.

Vilka tidningar finns var?
Kungliga biblioteket i Stockholm har en förteckning över vilka tidningar som finns på mikrofilm på vilka bibliotek. Telefonnummer till Kungliga biblioteket i Stockholm är 08-463 41 62. Då kommer du direkt till informationen. Huvudnumret är annars 08-463 40 00.


Vilka är kunderna?
Det finns en hel mängd olika användningsområden för den här informationen. Här är några förslag:

* Du kan vända dig till landets alla tidningar som kan vilja ha en liten notis i varje nummer om vad som hände just den här dagen för 100 år sedan. Du säljer till samma notiser till flera tidningar.
* Du kan vända dig till hemsidor som behöver bra trafikdragande information.
* Du kan marknadsföra dig mot privatpersoner med ett presenterbjudande om att ta fram information inför vänners födelsedagar eller företags jubileer. Vad hände den dag företaget grundades för 100 år sedan. De kan använda det i sin marknadsföring.
* Du kan gå ut direkt till privatpersoner och erbjuda dem klipp från den dag de föddes - för hundra år sedan.
* Och du kan vända dig till företag som tillverkar vanliga almanackor och erbjuda dem att du tar fram roliga och spännande små notiser som de kan trycka i almanackan, en notis för varje dag på året.
* Om du under resans gång hittar spännande artiklar eller intervjuer med företag kan du sälja den artikeln till företaget direkt.


Affärsidé 8. Sälj nischade adresser.

Hur ska ett litet företag som tillverkar saker eller har andra produkter som de måste nå ut med till exempelvis återförsäljare ha råd att göra utskick i den omfattning som krävs för att kunna träffa på nya kunder. Det behöver inte vara så svårt och inte så dyrt. För det ser du till.

Vad gör du?
Du köper adressförteckningar av de stora bolagen PAR och SBC och förpackar om dem och delar dem mellan ett antal företag, du blir en slags mäklare som låter fler använda adresser för mindre pengar.

Exemplet
Jag ringde två av de stora leverantörerna av adresser: Statistiska Centralbyrån (SCB) och PAR adressregistret AB och bad att få köpa adressetiketter till landets alla leksaksaffärer.

Resultat
SCB hittade 676 adresser. Grundkostnaden är 650 kronor och kostnaden per adress är 1.30 kr.
Total kostnad för 676 adresser: 1529 kr exkl. moms.

PAR hittade faktiskt hela 810 adresser. Grundkostnaden är 950 kronor och kostnaden per adress är 2.05 kr.
Total kostnad för 810 adresser: 2610 kr exkl. moms.

Hur hittar du dina kunder?
Det finns en oändligt stor marknad för det här och det är bara att börja dra i något snöre. Vi tar vårt exempel med leksakshandlarna. Vilka kan vilja ha adresser till landets alla leksakshandlare, kanske alla tillverkare av leksaker och hobbyutrustning. Det finns 237 stycken enligt PAR. Du beställer då också adresserna till dem och deras marknadschefer och gör ditt utskick där du erbjuder de andra adresserna. Inte så dumt va? Och varianterna på den här idén sätter bara din fantasi gränserna för.

Viktigt
Prata med PAR och SBC om vad du tänker göra och involvera dem i planerna. Det kan ge dig rabatter istället för problem om de anser att du stjäl deras ihopsamlade register. Det finns pengar för alla att tjäna på den här utvidgade adressförmedlingsverksamheten.

Kontakter för adressköp:
Statistiska Centralbyrån 019-17 65 80.
PAR Adressregistret AB 08-775 36 00.

Tips:
Beställ adresserna på diskett så blir de lättare att hantera för dig och du kan sätta ditt eget företags prägel på adresserna genom att bearbeta dem i dator och göra en snygg adressförteckning. Diskett kostar 100 kronor extra hos PAR.


Affärsidé 9. Släktforska åt folk och ta betalt.

Helt naturligt finns det hos många ett intresse för släktforskning men alla har inte lust eller tid att sitta och ta reda på allt och det är få som vet att det går att beställa släktutredningar. Det är där du kommer in:

Bakgrund
För att få en släktforskning utförd av till exempel Demografiska databasen i Jörn, beläget mellan Haparanda och Skellefteå (de har all information du behöver från hela landet utom domböcker) får du betala enligt följande för släktutredningar:

4-generationer 1500 kr.
5-generationer 3000 kr.
6-generationer 6000 kr.
7-generationer 12000 kr.

12000 kronor för att få en 7-generationers släktutredning! Om du åker dit själv så betalar du 100 kronor om dagen för att få tillgång till allt material de har och kan göra en själv - eller flera!

Marknadsföring
Du annonserar i tidningar om att du genomför kompletta släktforskningar åt folk, helst i fler än 4 generationer. Du samlar in uppgifter om beställarnas och deras släkter så långt de kan komma ihåg och med en bunt beställare ger du dig av till Jörn och tar fram släktutredningar
Boende finns på Jörns hotell och restaurang som har enkelrum från 350 kronor inklusive frukost och dubbelrum för 450 kronor inklusive frukost. Tfn: 0916-107 29.


Kontakter
Mer information får du av Sveriges släktforskarförbund tele: 08-695 08 90.
Ring för information om att hyra en plats per dag hos Demografiska databasen i Jörn
Tfn: 0916-102 29.


Affärsidé 10. Postorderförsäljning.

Att sälja på postorder kan vara både lönsamt och roligt. Dina produkter presenteras i en katalog som antingen kan vara tryckt eller kopierad. Katalogen delas ut eller skickas till de tänkta kunderna som beställer produkter ur katalogen, får sina varor hemsända och betalar via postförskott eller faktura.

Lämpliga varor för att sälja på postorder är:
* Böcker av alla typer -utbildning, underhållning, skönlitteratur etc. Dock bör det vara en bestämd inriktning. Personlig utveckling, trädgårdsböcker
* Videor av alla typer och inom alla områden. Underhållning, utbildning.
* Mjukvara för datorer, programvara. Spel, affärsprogram.
* Samlarsaker - mynt, frimärken, prydnadsföremål etc.
* Elektronik för privat eller yrkesmässigt bruk.
* Frön -sällsynta eller vanliga.
* Mönster till kläder. barnkläder vuxenkläder.
* Ritningar till träleksaker. Lekstugor, möbler etc. för gör det självaren.
* Kläder av alla slag men speciellt nischade för speciella grupper. Fiskare, jägare, golfare etc.
* Vitaminer och hälsopreparat
* Bildelar. Nya och begagnade
* Hälsomat
* Fiskeutrustning, jaktutrustning.
* Sängutrustning. Kuddar, lakan örngott. Alla typer från bomull till siden, svart eller vitt. Enkelt eller exklusivt.
* Husdjursshop allt för husdjuren. För hunden, katten, fiskarna etc.
* Sportutrustning
* Gourmetmat med lokal anknytning.
* Recept på specialmat för diabetiker etc.
* Köksutrustning. Bestick, tallrikar etc.
* Roliga butiken. Skämtartiklar och maskeradutrustning.
* Spelutrustning Spelhuset med spel från hela världen, kort, tärningar, hjul etc.
* Astrologi och New Age. Böcker och kurser
* Specialmat för diabetiker, utrustning och hjälpmedel för reumatiker.
* Hemmakurser i Taichi, yoga etc.
* Leksaker.
* Hobbymaterial av alla de slag.

Tänk på det här när du ska sätt ihop ditt sortiment.
* Erfarenheten säger att lönsamma postorderföretag har en viss profil på det du vill sälja och inte kombinera för mycket.
* Hellre ett djupt än ett brett sortiment och är sortimentet bredare så ska produkterna vara besläktade med varandra på ett naturligt sätt. Det går ju självklart bra att till exempel ha både en bok om trädgårdsskötsel tillsammans med arbetshandskar.
* Ju mer du erbjuder i katalogen desto mer säljer du. Katalogen måste vara generöst tilltagen vad gäller innehåll för att en kund ska vilja köpa ur den.

Tänk på det här när du ska göra din katalog
* Använd fotografier på produkter som inte lätt känns igen på en skriftlig beskrivning. Fotografier gör också din katalog lättare och roligare att bläddra i.
* Attityd. Det finns strängt taget två sätt att skriva texterna i katalogen. På det strikta eller det lättsamma sättet. Tonen du använder varieras naturligtvis beroende på vad du säljer, och om du tror att din kundkrets uppskattar en personlig ton eller inte.
* Nu gäller det att trycka eller kopiera katalogen. Med dagens teknik kan en kopierad katalog bli nästan lika snygg som en tryckt. Allt beror på hur mycket pengar du kan lägga ner för att få fram din katalog.

Hur får du tag i kunderna?
När katalogen är klar gäller det att hitta kunderna. Det går att beställa adressregister som är specificerade vad gäller intressen osv. men det är dyrt. Till att börja med är det lämpligare att annonsera i branschtidningar eller att dela ut katalogen hos intresseföreningar. Har du Internet är det ju bara att söka på ditt nyckelord och e-posta ut ett erbjudande direkt till personer du tror kan vara intresserade av att kostnadsfritt få din katalog. Folk som får ett e-postmeddelande om sitt eget intresseområde brukar inte ta illa upp av det.


Affärsidé 11. Paketera rabatter.

Det finns många föreningar och organisationer i Sverige med speciella intressen. Deras gemensamma sak är de generellt duktiga på att bevaka sina medlemmars intressen men de tänker sällan på att dessa stora grupper av medlemmar och deras gemensamma intressen kan leda till ytterligare vinster.
Få tänker på att många medlemmar är intresserade av och konsumerar vissa speciella saker som är gemensamt. Det är här du kommer in.

Vad gör du?
Du blir den som tar kontakt med föreningarna och organisationerna och tar fram rabatter till medlemmarna efter deras önskemål.

Ex: Författarförbundets medlemmar skulle säkert vara glada för att medlemskapet ger rabatt på skrivmaterial, inspirationsresor etc. För att vara lite smartare än att bara komma och presentera idén för organisationerna så att de kan säga nej och sedan göra samma sak själva så förbereder du dig mycket noga.

Ett exempel:
Låt oss säga att du vill bearbeta Författarförbundet.
Det första du gör är att ta kontakt med Författarförbundet och berättar vad du tänker göra. Fråga lite om medlemmarna och vad de kan tänkas vara intresserade av. När du vet det tar du kontakt med leverantörer av det som intresserar medlemmarna. Du skaffar rabatter och tar fram en mapp där du samlar alla erbjudanden. Den är din ända till Författarförbundet säger ja till ditt erbjudande. När de gjort det så tar du hand om allt från att ta fram rabattkortet till att distribuera det till medlemmarna..

Vad får kunden?
Förbundet/föreningen/Organisationen/Företaget får förutom de av dig framförhandlade rabatterna också ett kort som de kan dela ut till sina medlemmar där rabatterna och rabattgivarna finns angivna. Kunden vinner förtroende hos medlemmarna och visar med din hjälp att de intresserar sig för sina medlemmars behov på flera sätt.

Vad får du?
Du får betalt för fakturerad tid och för material. Dessutom kommer du att på kort tid ha skapat ett kontaktnät för rabatter som du kan ge till andra organisationer. Det är ju inte bara författare som vill ha billigare skrivmaterial eller rabatt på resor.

Varför skulle du kunna få fram rabatter från stora företag?
Du representerar en stor grupp människor som kommer att utnyttja rabatterna de får. Alla tjänar på det här.

Merförsäljning
Efter ett år återvänder du till kunden och erbjuder dig att uppdatera rabattpaketen.


Affärsidé 12. Gör Sverige till världens bästa miljöland - alla kategorier.

För några år sedan var miljömedvetandet i Sverige på topp. Alla ville återvinna och ta hand om det som vi måste ta hand om vad gäller förpackningar, gamla batterier och farliga lösningar. Nu är vi vana och vaksamheten har släppt. Resultatet av det är att fler och fler förpackningar, batterier etc. går rakt ner i soporna. Man har liksom annat att tänka på än att batterierna ska ner i den röda holken och plast och metall ska ner i de stora gröna behållarna. Det är ansvarslöst men fakta är att antalet burkar och flaskor som panta har minskat och färre batterier hittar till holken och en mindre andel förpackningar återvinns. Det kan du ändra på.

Vad gör du?
Du (och antagligen flera andra) tar hand om kommuninvånarnas batterier, metallförpackningar, plast etc. och transporterar det till återvinningscentralen i kommunen. Ni gör det enkelt för kommunens invånare genom att förse dem som vill med påsar för olika ämnen och saker och sorteringen gör de själva hemma. Ni hämtar en gång i månaden efter att ha per brev påmint folk om att det är hämtdag varje månad den och den dagen. Folk ställer sakerna utanför porten och ni plockar upp dem. Enkelt och smart för alla.

Hur gör du?
Ta reda på vad din kommun betalar idag för att sätta upp holkar och ta hand om de här specifika soporna. Gör en egen kalkyl på vad det skulle kosta om du gjorde det. Det spelar ingen roll om dina tjänster överstiger de nuvarande kostnaderna, det kommer de att göra. Det viktiga här är att avfallet faktiskt tas om hand på ett sätt som gör det lätt för invånarna. Alla kommer att tycka att det är en bra idé - annars är man ju ointresserad av miljön. Vad gäller att ta hand om avfallet överlåter du det till experterna på kommunen. Ditt jobb är att samla in materialet.

Du kommer att behöva en bil (Eller flera) av större modell, antingen pickup eller lastbil. Den bör vara driven på ett miljövänligt sätt. Den ska du inte betala själv. Låt företag som ligger bakom produkterna eller förpackningar sponsra bilen genom att få sitt företagsnamn på den och få lite renare samvete.

Merförsäljning

Du erbjuder alla som du hämtar av att också ta hand om alla pantburkar och flaskor som de inte orkar eller vill ta hand om själva. Du pantar dem och tjänar extra till företaget samtidigt som du gör alla en tjänst.

Övrigt
Den här idén har ett stort medievärde. Och det kommer du behöva för att få in i folks medvetande vad ni tänker göra.


Affärsidé 13. Tvätta åt folk.

Sverige är ett lustigt land. Hur mycket tid man än förlorar på det så ska man ändå tvätta sina kläder själv, antingen i en kollektiv tvättstuga eller i en egen tvättmaskin. Det finns också en inställning om att det är fult att låta andra ta hand om ens smutsiga kläder. Det här kan du ändra på.

Vad gör du?
Du tar hand om tvätt åt folk antingen som en löneförmån som företag betalar åt sina anställda eller direkt åt privatpersoner.
Du hämtar den smutsiga tvätten, tvättar och torkar den och levererar den hem igen - allt inom 36 timmar. Du tvättar med det tvätt- och sköljmedel kunden du har tagit reda på att kunden vill ha.

För att göra det lättare för folk att bli av med fördomarna kan du ta fram ett par bra behållare i hårdplast med lock som de själva får sortera ner kläderna i. Det är bra för då är det kundens ansvar vad de sorterar ner vad gäller färg och material som ska tvättas tillsammans.
Det gör det också lättare för dig att hantera smutstvätten och mindre känsligt för kunden att slippa "visa" sin smutsiga tvätt för dig. Dessutom kommer behållarna faktiskt göra ett annat psykologiskt jobb; kunderna kommer att bli mindre benägna att börja tvätta själva igen eftersom ditt företags behållare står hemma hos dem och känns uppfordrande.

Vad gäller leveranser fram och tillbaka av tvätten kan du ju antingen leverera själv eller skriva kontrakt med en budfirma som hämtar och lämnar eller leverera själv. Ett annat tips är att ge jobbet till en pensionär som vill hålla igång och för en billig penning kan leverera åt dig.

Hur får du kunder?
Vänd dig till företag som kan ge den här tjänsten till de anställda som löneförmån. Vänd dig också till personer som är mitt i karriären och har en bra inkomst. Det kan också vara småbarnsföräldrar som blir dina kunder.

Merförsäljning
Du kan också ta hand om strykning av kläder till ett fast pris per plagg beroende på vad det är för plagg.


Affärsidé 14. Handel med svenska varor till utlandssvenskar.

Det finns många svenskar som jobbar och bor utomlands. Bara på den spanska solkusten bor det mer än 4 000 nordbor och EU-prognoser talar om en tiodubbling av invånarantalet inom de närmsta åren. För dem finns det behov av en partner till vilken de kan vända sig och beställa både produkter och tjänster från Sverige. Det är där du kommer in.

Vad gör du?
Du är den som sätter ihop ett sortiment av typiska svenska varor som du presenterar i en katalog och/eller på nätet. Det kan gälla allt från Kalles kaviar, grovt bröd, och andra matprodukter till lakrits som till exempel är ovanligt i USA. Du kan sälja svenska böcker och skivor, en guide som hjälper till med tillfälligt boende när de reser hem till Sverige, information om vad som händer inom olika intresseområden etc.

Ett område som ingen tycks ha tänkt på att förse med svenska produkter är typiska turisthotell vid Medelhavet. I deras små affärer borde det kunna finnas utrymme för svenska produkter som levereras av dig. För att få kontakt med hotellen skaffar du alla resekataloger från reseföretagen.


Tips
Om du är personlig i din marknadsföring kan du ge utlandssvenskar en känsla av att du är en viktig länk till Sverige. Du tar hand om dem och ger dem speciella erbjudanden hemifrån. Prata med exportrådet för att få mer information och hjälp med kontakter.Affärsidé 15. Cateringfirma med fullsortiment.

Hemkörning av mat är en utbredd verksamhet. Du kan få italiensk, Kinesisk, japansk, indonesisk, ja alla sorters mat hemkörd. Men, du kan än så länge inte få det från samma leverantör. Det är här du kommer in.

Vad ska jag göra?
Du startar en fullservicecatering där all mat går att ordna. Du tar fram en katalog med alla tänkbara rätter till alla tänkbara priser. Den katalogen delar du sedan ut i ett provområde som ligger i närheten av där du tänker verka. När du senare upptäcker att det fungerar kan du börja tänka på att ta emot beställningar längre ifrån eftersom du då kan anställa folk som kör åt dig.

Och maten?
Knyt kontakter med restauranger inom alla grenar. Förhandla fram bra priser med dem Du har ett telefonnummer och tar emot beställningar. När kunden beställt ringer du restaurangen och beställer maten till ditt eget pris. Det är bra om du använder nyare restauranger som också behöver dig för att du ska få bra priser.

Fördelar
Du behöver inte riskera någonting eller göra särskilt stora investeringar innan du vet om det fungerar eller inte. Det enda du behöver göra är att förhandla fram priser och ha en värmebox och en bil att leverera maten med.


Affärsidé 16. Matprenumeration - den tråkiga vardagsmaten.

Det finns många skäl till varför en matprenumerationsservice skulle fungera. Enpersonshushåll blir allt vanligare, många människor har allt mindre tid till att göra bra och näringsrik mat. Andra tycker att det är tråkigt med matlagning och vill ha tid till annat.
Det är här du kommer in.

Vad gör du?
Du lagar god och näringsrik mat (Husmanskost) och förpackar i olika storlekar - från enpersonshushåll till hela familjepack. Dina kunder prenumererar på vardagsmaten som du levererar fryst vid dörren en dag i veckan, förslagsvis söndag. Den mat du levererar är från måndag till fredag.

Hur hittar jag kunderna?
Du delar ut en förmånligt prova på -erbjudande i brevlådorna så långt som du tror att du hinner leverera under en söndag. Du annonserar i lokalpress. Glöm inte att vända dig till studenter som bor långt hemifrån. Unga, ensamboende tjejer och killar borde vara intresserade av en sån här tjänst om den är prisvärd.

Övrigt
Ta reda på vilka tillstånd som krävs för verksamheten.


Affärsidé 17. Myntsamlare

Samlare finns det gott om i världen och objekten är många. Här är ett som du kan sälja både i Sverige och över hela världen.

Vad ska du göra?

Samla ihop flera mynt av låg valör från varje land i hela världen och sätt ihop dem till samlingar. Det låter svårt och dyrt men behöver inte bli det.

Hur får du tag i mynten?
Ring alla länders ambassader i Sverige och fråga hur man lämpligast kommer över deras mynt. Prata med resebyråer, få telefonnummer till deras svenska reseledare över världen och fråga om de kan göra dig en tjänst. Ring svenska konsulaten i övriga världen. Om du saknar mynt från något speciellt ställe då försöker du få tag i någon som ska resa dit och be dem ta med sig tillbaka.

Hur säljer du samlingen?
När samlingen är klar säljer du den via annonser i myntsamlartidningar och annonsera i dagspress. Du går också runt och sälj dem direkt till företag genom att knacka dörr. Ta med ett exemplar av samlingen och kom tillbaka dagen efter och ta upp beställningar. Banker kan säkert vara intresserade av att ha exemplar i skylten. Du låter banker ha den i skylten mot att ditt beställningsnummer får stå där. Du kan självklart också erbjuda samlingen utomlands.

Gör produkten exklusiv.
Samla mynten i en snygg större box eller i en lämplig katalog. Tänk på att vara rädd om dina kontakter utomlands inför för framtiden då du behöver göra större beställningar. Ingen du säljer till behöver känna sig lurad eftersom det de köper inte är något värdelöst samlarmynt utan en kollektion av riktiga mynt förpackade på ett nytt sätt. Fördelen med den här idén är också att du kan sälja din box eller pärm över hela världen. Sätt igång!

Och
Ring mig när du är klar. Jag blir din första kund.


Affärsidé 18. Serviceuppgraderare (Mystery shopper)

Många företag har problem med att de lovar mer än de kan hålla. Leveranser sköts dåligt och folk svarar inte i telefonerna eller ringer tillbaka när man sökt dem. Den dåliga servicen kan du förbättra.

Vad gör du?
Du vänder dig till företag, stora som små, och erbjuder ett paket som innehåller att du ringer deras serviceavdelningar och ber om hjälp. Du uppträder som den krånglige kunden, du beställer saker, du klagar över saker. Du ber om speciella tjänster. Kort sagt du är den fiktive kunden som behöver hjälp men gör det svårt för personalen. När du genomfört ditt program avlägger du rapport till företagsledningen om vad som har hänt. Antingen blir de glada eller så har du presenterat ett viktigt problem för dem. Du erbjuder dig att följa upp med samma undersökning efter att problemen ska vara åtgärdade.

Kunder
Serviceföretag i alla storlekar är dina framtida kunder. Det bör inte vara så svårt att få dem att testa dig för ett bra pris. Alla vill bli bättre men det är lättare att ta in någon utifrån som har en nyktrare syn på verksamheten med sitt perspektiv utifrån. Du jobbar under största diskretion. Företagare får den information de behöver om verksamheten och behöver inte ens tala om att företaget varit föremål för en undersökning som syftar till att gradera upp servicen. En del företagare kan till och med se det här som en ren utmaning att "visa" för dig att de är bra.

Tips
Erbjud några större, namnkunniga företag att göra en kostnadsfri kontroll av servicen och använd företaget som referens för att få fler kunder.


Affärsidé 19. Varuautomater med annorlunda innehåll.

Alla känner vi till att man kan handla smörgåsar, godis och kaffebröd från varuautomater. Men varför inte andra saker. Och varför inte på andra platser. Det är här du kommer in.

Vad gör du?
Tanken är att du ska köpa eller leasa ett antal begagnade varuautomater, profilera dem på ditt eget sätt och fylla dem med annorlunda innehåll. För krogar kan det bli lyckokakor, förlovningsringar i plast, en ros, kondomer, dagen efter piller, små inslagna presenter etc.

Var ska de stå?
Det beror på vad du tänker fylla dem med. Ställ dem på kultursalongen om du vill sälja dikter, på tågstationen om du lägger i tio i topp pocketböcker, på krogen om du lägger i förlovningsringar i plast. Ställ dem på en skola om du lägger i pennor och block etc.

Varför ska krogen gå med på att ställa en av mina maskiner hos dem?
Därför att de får en liten del i vinsten och för att det är en rolig detalj för gästerna..


Hur får du tag i de begagnade varuautomaterna?
Se under rubriken "automater" i gula sidorna.


Affärsidé 20. Alkoholfria danskvällar - Kul utan sprit.

Det finns många människor som inte dricker alkohol och som gillar att festa. Tyvärr finns det inget roligt ställe för dem att träffa folk som är likadana. De är som regel utelämnade till frikyrkorna eller bingohallarna. Det är här du kommer in.
Du ska starta ett dansställe som inte serverar alkohol. Ett roligt ställe där man kan dansa och knyta kontakter med vänner och partners och ha det roligt utan alkohol

Hur gör du?
Det finns två alternativ. Antingen startar du ett ställe som serverar mat, bjuder på musik och dans eller så hyr du olika ställen och har temakvällar utan alkohol.

Var finns kunderna?
Du hittar gästerna genom att annonsera i tidningar (Till exempel IOGT-NTO-tidningen Accent Tfn: 08-672 60 51) och genom att dela ut reklamblad. Se till att ha ett klubberbjudande för medlemmarna så att du kan få deras adresser och skicka ut information till dem om vad som händer nästa gång.

Viktigt
Det här skulle bli så intressant att tidningar och tv kan vara intresserade av att göra reportage om dig och verksamheten.

Fördelar utan alkohol.
Lättare att få tillstånd för verksamheten och betydligt mindre bråkbenägna gäster.

Nackdelar utan alkohol.
Alkoholförsäljning ger bra med pengar. Det kan kompenseras med en högre inträdesavgift eller med medlemskap i klubben. De uteblivna intäkterna för alkohol kan du tjäna i dörren eller genom medlemsavgifter.


Affärsidé 21. Dagispersonal att hyra.

Än så länge finns det få personaluthyrare som specialiserat sig på förskolorna. Varför inte. De finns överallt och har mängder med personal som kan bli sjuka, vill vara lediga etc. Du kan hjälpa barnstugorna att fylla personalbehov på kort och lång sikt.

Vad gör du?
Du vänder dig till daghemmen direkt och presenterar din idé för föreståndarna. En klar fördel är förstås om du själv är utbildad förskolelärare. Du erbjuder förskolorna kvalificerad personal som rycker in vid sjukdom och semester.

Vilka ska jobba för dig?
Hos många människor finns det ett stort behov av frihet som arbetsmarknaden är dålig på att tillfredsställa. Du tar kontakt med arbetsförmedlingarna och ber dem sprida ditt budskap. De kommer att göra det gratis såklart och informera alla lämpliga personer om att din verksamhet finns. Du kan ha informationsträffar för arbetslösa barnskötare och förskollärare och erbjuda dem en möjlighet att jobba då och då istället för varje dag.


Affärsidé 22. Flygbildsfotograf.

Har du ett visst mod och är intresserad av ett rörligt arbete så har vi en idé till dig. Det finns flera hundra tusen fritidshus i Sverige och de flesta är inte bara hus utan en symbol för drömmar för sina ägare. Du kan ge dem något att vara stolta över.

Vad gör du?
Köp en radiostyrd helikopter och en bra kamera. Kameran skaffar du en fjärrstyrning till och vips har du ett företag som tar flygbilder. Åk runt i sommarstugeområdena och prata med ägarna och be att få ta bilder av huset. Det kommer inte att kosta ägaren någonting - om de inte vill ha bilderna förstås. När bilderna är klara skickar du små kopior till ägarna eller tar svartvita kopior som du presenterar för dem. Förklara för husägarna att bilden kommer att slängas om de inte köper den. Du säljer bilderna inramade och klara och tar bra betalt för dem. Det är ju bra mycket billigare än en bild tagen från ett riktigt flygplan.

Merförsäljning
Du återkommer och erbjuder dig att ta en bild för varje årstid. Det kan också tänkas att du börjar konkurrera med företag som tar flygbilder från flygplan över områden som behöver fotas. Prata med företag som har egna byggnader. De kan vilja ha en skrytbild att lägga in på hemsidan eller använda i företagspresentationen. Du kommer att få fullt upp.


Affärsidé 23. Fönsterputsare.

För att butiker ska kunna sälja måste det se propert ut så att kunderna vill gå in i butiken. Det är mycket jobb för personalen med att hålla snyggt. Du kan avlasta dem.

Vad gör du?
Du putsar fönster åt butiker och kontor.

Hur gör du?
Gå runt i stan och stick in huvudet i alla butiker. Berätta att du putsar fönster för 40 kronor styck men idag är det gratis. De flesta kommer säkert att tycka att det är en bra idé. Du putsar fönstren och ser till att de är nöjda med ditt arbete. En vecka senare kommer du tillbaka till samma gata och gör samma sak men nu kostar det 40 kronor. Om du bor i en någorlunda stor stad kommer du att ha fullt upp hela veckorna efter ett tag eftersom du återkommer till olika gator varje dag.

Strategi
I fönsterputsarbranschen är det lätt att tjäna pengar svart men du är smartare än så. Förutom att det är olagligt och att du gör dig själv en otjänst på sikt så betraktas du inte som seriös. Jobba därför alltid mot kvitto. Du gör i ordning kvittona i förväg så de är klara att lämna in, förmodligen har du förtryckt dem och dina kunder kommer att känna sig bättre till mods och kunna ta kostnaderna på sina företag.

Fördelar
Ett rörligt och fritt jobb där du träffar många människor och kan tjäna bra med pengar eftersom investeringskostnaderna är så små.


Affärsidé 24. Butik med restlager.

Vem vill inte köpa en jacka för 50 kronor eller ett par strumpor för 2 kronor? Problemet är bara att du måste köpa 500 jackor för att få dem för 50 kronor styck. Men det kan bli ändring på det. Dvs. om du startar en butik som säljer ut restlager billigt.

Vad gör du?
Du skaffar en butikslokal och kompletterar den så småningom med en Internetbutik. I din butik säljer du olika partier av varor som av olika skäl inte funnit plats hos andra butiker.

Hur gör du?
Börja med att gå till biblioteket och läsa igenom de kommersiella annonserna i alla stora tidningar. Leta efter restpartier som du tror att du kan sälja i din butik. Du kan också höra av dig till olika konkursförvaltare och hålla dig ajour med vad som finns hos dem just nu.
Du fyller din butik med de artiklar du tror säljer och går sedan ut med annonsblad till grupper som du tror är intresserad av just den vara du för tillfället har att erbjuda. Du kan också sälja andrahandssorteringar av olika saker, porslin till exempel. Hör med de stora svenska tillverkarna.

Nöj dig inte med att sitta i butiken och vänta
Ägna dig åt att e-posta ut information till olika intressegrupper. Säg att du hittar ett parti fotbollar som du köper. Skicka e-post direkt till fotbollsklubbar. Säg att du hittar ett parti klockor, vänd dig till idrottsföreningar och erbjud dem att sälja dem åt dig. Det finns en stor potentiell inkomstkälla hos alla idrottsföreningar som ständigt söker pengar. Nyckelorden för den här affärsidén är att du ska vara på hugget hela tiden.


Affärsidé 25. Internetbutik.

Äntligen har vi hamnat i en tid då alla ( nåja) kan nå varandra och man kan samlas kring gemensamma intressen oavsett var man bor. Det är nu definitivt rätt tid att sätta upp en butik på Internet. Intresset ökar för varje dag och likaså handeln över nätet.
Fördelen med en butik på nätet är att du inte behöver något stort lager eller en dyr lokal och att du kan finnas var som helst i landet eller utom landet. Du kan i princip sköta din butik från hängmattan.

Lämpliga produkter att sälja på nätet är nästan allt. Fortfarande kanske det dock fungerar bäst med produkter riktade till lite yngre grupper eller till den grupp av människor som gillar nyheter och vill vara först men det håller på att förändras. Internet är här för att stanna och fler och fler upptäcker fördelarna med att handla direkt via datorn.

Lämpliga produkter att sälja i en Internetbutik är:

* Böcker av alla typer inom utbildning, underhållning, skönlitteratur etc.
* Videor av alla typer och inom alla områden. Underhållning, utbildning etc.
* Mjukvara för datorer exempelvis spel och affärsprogram.
* Samlarsaker - mynt, frimärken, prydnadsföremål etc.
* Elektronik för privat eller yrkesmässigt bruk.
* Frön -sällsynta eller vanliga.
* Mönster till kläder . barnkläder vuxenkläder.
* Ritningar till träleksaker. Lekstugor, möbler etc. för gör det självaren.
* Kläder av alla slag men speciellt nischade för speciella grupper. Fiskare, jägare, golfare etc.
* Vitaminer och hälsopreparat.
* Bildelar. Nya och begagnade.
* Hälsomat.
* Fiskeutrustning, jaktutrustning.
* Sängutrustning. Kuddar, lakan örngott. Alla typer från bomull till siden, svart eller vitt. Enkelt eller exklusivt.
* Husdjursshop- allt för husdjuren. För hunden, katten, fiskarna etc.
* Sportutrustning.
* Gourmetmat.
* Recept på specialmat för diabetiker etc.
* Köksutrustning. Kastruller, bestick etc.
* Roliga butiken. Skämtartiklar och maskeradutrustning.
* Spelutrustning. Spelhuset med spel från hela världen, kort, tärningar, hjul etc.
* Astrologi och New Age. Böcker och kurser och ställda horoskop.
* Specialmat för diabetiker, utrustning och hjälpmedel för reumatiker.
* Hemmakurser i Taichi, yoga etc.
* Leksaker.
* Hobbymaterial
* Mat. Ta hand om beställningarna till flera butiker.

Där har du lite att välja på. Lycka till

Lästips som andra har gillat

Affärsidéer för dig - 150 idéer för dig som vill lämna hamsterhjulet

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst."
Tidningen Amelia

"Bokens språk är enkelt och lyckas med konststycket att faktiskt inspirera. När man läser alla goda idéer om hur man kan finansiera, marknadsföra och genomföra dem så börjar det pirra av entreprenörsanda i kroppen."
skolporten.com

"Läs Stefan Ekbergs fantastiska bok. Detta är boken som kan förverkliga dina drömmar om en egen verksamhet."
torget.se

"Det är affärsideér som faktiskt fungerar".
Slitz

"Matnyttiga tips."
Tidningen Journalisten

"De flesta ideérna i boken är enkla, billiga och kräver inga stora investeringar."
Affärstidningen Dolly

"Uppslagen på sätt att tjäna pengar är många i boken."
Nytt jobb

"Stefan Ekberg har gjort vad ingen annan svensk åstadkommit före honom."
Näringsliv Svealand

"Positiv och inspirerande och även om du redan har en idé så är boken användbar."
Medborgaren

"Boken som ger dig idéerna."
Microsoft smallbiz

"Bästa boken till dig - eller vännen som mist jobbet eller dig som bara har tröttnat på hamsterhjulet. Stefan Ekberg överöser läsaren med tips, det är bara att välja det område som är verkar roligast och sätta igång."
Stockholms Näring - Företagarnas tidning

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Affärsidéer här:

Behöver du en bra affärsidé?
Här är brevet för dig som vill starta ett företag men saknar en bra affärsidé. Du får en ny smart affärsidé en gång i månaden.

Affärsidéer startades 2002 och har 12 000 prenumeranter

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

Läs exempel på tipsbrevet Affärsidéer så du vet vad du får


Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Konflikthantering.com är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap